مزایا سیستم سازی برای کسب و کار: سیستم سازی یک روش مدیریتی است برای بهبود فرآیندهای کسب و کار و اطمینان از اینکه کارها در شرایط مختلف به درستی و بطور یکسان انجام شوند. سیستم سازی از انجام کارها به شیوههای دلخواه و سلیقهای در شرایط مختلف جلوگیری میکند. در نتیجه به کسب و کارها کمک میکند تا بهبود قابل ملاحظهای در کارایی، کیفیت و بهره وری داشته باشند. در این مقاله به بررسی مزایا سیستم سازی برای کسب و کار موفق می پردازیم.
سیستم سازی برای کسب و کار چه مزایای دارد؟
مزایا سیستم سازی برای کسب و کار عبارتند از:
-
افزایش بهره وری
یکی از چالشهایی که برای مدیران وجود دارد، انجام کارهای غیرمدیریتی است. بسیاری از مدیران برای انجام کارهایی که میتوانند توسط کارمندان انجام شوند، وقت زیادی میگذارند و این امر موجب افزایش فشارهای روزمره و کاهش بهرهوری میشود. بهتر است مدیران بر بهبود سیستمسازی کسبوکار خود تمرکز کنند و کارهای جاری را به افراد مناسب واگذار کنند.
این کار باعث میشود که مدیران بیشتر به چالشها و فرصتهای استراتژیک تمرکز کرده و وقت خود را صرف کارهایی کنند که قابل واگذاری نیست. کارهایی مانند برنامه ریزی استراتژیک، رایزنی و شبکه سازی با کسب و کارهای مرتبط، سیاستگذاری و … . برای سپردن کارهای جاری به نیروهای مناسب، لازم است تا آن کارها به دقت سیستم سازی شوند تا هرگاه به افراد مختلف سپرده شوند، همواره به صورت یکسان و با کیفیت مشابهی به اجراء در آیند.
-
رشد سریع کسب و کار
یک سیستم فرایندی دقیق و مشخص برای انجام کارهای مختلف در یک کسبوکار، کمک بزرگی به تسریع رشد آن میکند. این فرایندها نه تنها به افزایش کیفیت خدمات و محصولات کمک میکنند، بلکه امکان توسعه و گسترش فعالیتهای تبلیغاتی و فروش را نیز فراهم میسازند.
با داشتن یک روال مشخص و دقیق برای انجام کارها، میتوانید به راحتی تغییرات و تعداد سفارشات بیشتر را مدیریت کرده و کسبوکارتان را توسعه دهید. تا وقتی سیستم سازی نکرده باشید، توسعه یک روال موجود با چالشهای بسیاری مواجه میشود. بعنوان مثال اگر روال فروش خود را سیستم سازی نکرده باشید، در صورت ده برابر شدنِ تعداد سفارشها، کنترل کیفیت و زمانبندی آنها کار آسانی نخواهد بود.
اگر می خواهید تیم کاری موفق داشته باشید با دانستن 17 اصل کار تیمی می توانید به این هدف برسید.
-
کاهش اضطراب
اضطراب در محل کار میتواند ناشی از عدم کنترل بر فرایندها و وضعیتهای مختلف باشد. بعنوان مثال افراد در مواجهه با مشکلات پیش بینی نشده، همچون عدم دانش درباره خدمات و محصولات یا ناتوانی در پاسخگویی به مشتریان، احساس اضطراب کرده و با موقعیتهای استرسزا روبهرو میشوند.
اما اگر کارمندان احساس کنند که همه چیز تحت کنترل است و دستورالعملهای واضحی وجود دارد، این احساس اضطراب کمتر خواهد شد. به همین دلیل، اهمیت دادن به اطلاعات کلیدی و داشتن دسترسی به آنها میتواند به افزایش اعتماد بهنفس و کاهش اضطراب در محیط کار کمک کند.
-
مدیریت دانش
مدیریت دانش یکی از عوامل کلیدی برای پایداری و پیشرفت هر سازمانی است. وقوع تغییرات ناگهانی مانند جابجایی یا استعفا افراد کلیدی شرکت میتواند به شدت تأثیرگذار باشد و باعث اختلال در فرآیندهای داخلی سازمان شود.
به منظور پیشگیری از این مشکلات، ایجاد یک سیستم که اطلاعات و دانش مورد نیاز سازمان را به صورت ساختارمند و قابل دسترس در آورد، ضروری است. این سیستم سازی، سازمان را قادر میسازد تا در صورت مواجهه با تغییرات و چالشهای مختلف، بتواند در سریعترین زمان و به بهترین شکل ممکن نیروهای خود را جایگزین کرده و به کار خود ادامه دهد.
-
مدیریت خطاها در کسب و کار
خطاها در کسبوکار به عنوان یکی از عوامل بسیار پرهزینه شناخته میشوند که نه تنها هزینههای مالی بسیاری به سازمان تحمیل میکنند، بلکه زمان زیادی نیز از تیمها میگیرند تا مشکلات وارده را رفع کنند. همچنین، خطاها میتوانند باعث بروز اختلافات و خسارات شده و حتی منجر به از دست رفتن اعتبار سازمان در میان مشتریان شوند.
یکی از مزایا سیستم سازی برای کسب و کار، کاهش احتمال وقوع خطاها و کاهش اثرات آنها است. در واقع هر چه کسب و کار شما بزرگتر باشد، احتمال آسیپ پذیری سازمان در برابر خطاها نیز بیشتر میشود. همچنین مدیریت ریسک هم بر مدیریت خطا ها و کاهش خسارات تاثیر قابل توجهی دارد.
-
حضور مداوم در بازار های رقابتی
در حال حاضر، شرکتهایی که به سیستم سازی برای کسب و کار اهمیت میدهند، از فرصتهای بیشتری برای بقا در بازارهای رقابتی برخوردارند. این فرصت بیشتر به دلیل رویکرد سازمانیافته، حفظ دستاوردهای گذشته و پیشرفت مداوم آنها است.
به عبارت دیگر، در کسب و کارهای بدون سیستم، احتمال از دست دادن تمام دستاوردها و فروپاشی کسب و کار در هر مرحله از مسیر وجود دارد.
سمینار و کارگاه های آموزشی سیستم سازی کسب و کار
در نهایت، سیستم سازی به کسب و کارها کمک میکند تا بهبود مستمر داشته باشند. با مداومت در بهبود فرآیندها و ساختارهای داخلی، کسب و کارها میتوانند از رقبا پیشی بگیرند و بازار رقابتی رو به رشد خود را حفظ کنند.
سمینار و کارگاه های آموزشی نیکاوند در زمینه سیستم سازی کسب و کار، با ارائه برنامه های آموزشی و کاربردی متنوع، به کارآفرینان و کسب و کارها کمک می کند تا فرآیند های خود را بهینه کرده و به رشد و توسعه پایدار دست یابند.