مدیریت یک کار بسیار سخت و هوشمندانه است. اگر تا امروز فکر میکردید که مدیریت کردن به معنای زور گفتن و تک رای بودن است، بهتر است با این مقاله که تحت عنوان مشاوره مدیران تنظیم شده است با ما همراه باشید و شیوه درست مدیریت را در قالب راهکارهایی که مدیران باید بدانند فرا بگیرید. اگر از آن دسته مدیران دلسوزی هستید که هیچ قاطعیتی در جایگاه خود ندارید و همین مسئله باعث سوء استفاده کارکنان شما شده است یا یک فرد سلطه گر هستید و این مسئله باعث شده است تا رغبت و میل به کار و پیشرفت در کارکنان به شدت کاهش پیدا کند حتما باید مشاوره مدیران را مطالعه کنید. البته به شما پیشنهاد میکنیم مطالعه ی مقاله بیزینس کوچینگ را هرگز از دست ندهید.
راهکارهایی برای مدیریت بهتر اعضای تیم
راهکارهایی که می توان به یک مدیر ارائه داد تا بتواند تیم خود را به شکل بهتر و نتیجه بخش تری رهبری نماید بسیار متفاوت و متنوع است و از یک مدیر و کسب و کار به یک مدیر و کسب و کار دیگر متفاوت خواهند بود. با این حال کلیات این راهکارها یکسان است و همه مدیران می توانند به صورت کاربردی از آن ها استفاده کنند تا بتوانند تیم خود را به سمت پیشرفت و ترقی هدایت نمایند. در این مقاله 7 راهکاری که مدیران باید بدانند را ذکر کرده و سپس به توضیح هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت. مطالعه این مقالات برای پیشرفت و ترقی در دنیای مدرن امروزی ضرورت بسیار زیادی دارد.
قانون تساوی
یکی از مهمترین قوانین و عملکردهایی که باید در محل کار رعایت گردد مسئله قانون تساوی است. بدون شک سلسله مراتبی که در محل کار حکم فرماست باعث می شود تا ارزش مادی و معنوی برخی از جایگاه ها نسبت به برخی دیگر افزایش پیدا کند بنابراین یک مدیر جایگاه بالاتری نسبت به کارکنان عادی دارد اما این مسئله نباید به صورت دیکتاتوری درآید.
در واقع یک مدیر نباید با این بهانه که بقیه برای او کار می کنند کمتر به محل کارش سر بزند و غرق در تفریح و خوشگذرانی و استراحت شود و از سمت دیگر حداقل مرخصی های سالانه را برای کارکنان خود با سختی فراوان در نظر بگیرد.
بنابراین یک مدیر باید در محل کار از بسیاری جوانب خود را همسو و برابر با کارکنان بداند و از جمله این موارد می توان به قوانین کلی حاکم بر محل کار اشاره کرد و همان ضرب المثل قدیمی که می گوید “همه در برابر قانون مساوی هستند” را رعایت کند.
پذیرش نقطه ضعف ها
یک مدیر واقعی خود را «همه چیز دان!» نمی پندارد و از اینکه از بقیه کارکنان شرکت یا واحد تجاری خود یک مسئله جدید را یاد بگیرد استقبال می کند. این گزینه یکی از اصلی ترین تفاوت های یک مدیر عاقل و باهوش با مدیرانی است که تصور می کنند عاقل و باهوش هستند.
یک مدیر باهوش می داند که او هرگز نمی تواند به همه مسائل واقف باشد و ممکن است ساده ترین انسان ها در برخی از زمینه ها، اطلاعاتی فراتر از او داشته باشند بنابراین از شنیدن نقطه نظرات کارکنان خود ابایی ندارد و حتی ممکن است به دنبال پذیرش برخی از آن ها رویه خود را برای مدیریت پروژه تغییر دهد. البته این مسئله مرز باریکی با سیاست بازی های محل کار دارد و ممکن است رضایت یک رئیس در نتیجه فریب خوردن باشد. بنابراین باید همواره مراقب این مسئله باشید.
تقویت حس اعتماد در میان اعضای تیم
یک مدیر باید به گونه ای رفتار کند که میان اعضای تیم دشمنی به وجود نیاید. درست است که همیشه با کارکنانی مواجه هستیم که برخی از آن ها به شدت متبحر و مسئولیت پذیر هستند و برخی دیگر با سهل انگاری خود مشکلاتی را ایجاد می کنند، اما تعریف و تمجیدهای یک رئیس از فرد ماهر نباید به گونه ای باشد که آتش دشمنی و کینه را در دل سایر کارکنان شعله ور سازد.
از طرفی یک مدیر باید توضیحات شفافی در برابر سوالات کارکنان خود داشته باشد و در همه حال به گونه ای رفتار کند که حس اعتماد را در میان کارکنان و تمام اعضای تیم به وجود بیاورد. هیچ چیزی به اندازه نفوذ بی اعتمادی در میان اعضای یک تیم باعث نابودی کسب و کار مدیران نمی شود.
حفظ آرامش در کنار قاطعیت
این دو مشخصه باطنی که به خوبی در ظاهر انسان ها نمایان می شوند، به سختی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و درست مانند دو قطب دافعه هستند. اما کسانی که توانسته اند این دو مشخصه مهم را در وجود خود تقویت کنند شخصیت فوق العاده ای پیدا کرده اند که بهترین شخصیت ممکن برای مدیریت یک تیم در عصر مدرن است.
در کسب و کار و تجارت با مسائلی روبرو می شویم که هرگز به آنها فکر نکرده ایم. این شرایط است که می تواند تعیین کند شما فردی آرام و صبور هستید یا خیر! آرامش بدون قاطعیت باعث می شود تا دیگران از شما سوء استفاده کنند. و قاطعیت بدون آرامش هم میتواند تیم را دچار بحران ناامنی و بی ثباتی کند. بنابراین سعی کنید با مشاوره مدیران و راهبردهایی که ارائه می شود این مشخصه های ظاهراً متضاد را در وجود خود تقویت کرده و به تعادل برسانید. به نحوی که در آن واحد بتوانید در همزمان از آنها استفاده نمایید.
رشد شخصی
مدیریت نباید باعث شود شما صرفاً به دنبال اخبار و اطلاعاتی باشید که به کسب و کارتان مربوط است و از همه چیز به خصوص رشد شخصی باز بمانید. حتماً زمانی را به مدیتیشن، خانواده، ورزش، دیدار با دوستان، شرکت در کلاس های مختلف و … اختصاص دهید.
نتیجه این موارد را می توانید در بازه زمانی کوتاه نیز مشاهده کنید. مدیریت شما باید برای ده ها سال ادامه داشته باشد و این مسئله جز با رشد شخصی و برقراری تعادل بین زندگی شخصی و خانوادگی، با زندگی کاری و رشد کسب و کارتان، امکان پذیر نمی شوند. در غیر این صورت به یک مدیر با انواع بیماری های جسمی و روحی تبدیل می شوید و حتی ممکن است دیگر از کسب و کارتان هیچ لذتی نبرید.
اعطای آزادی و محدودیت های معقول
مشاوره مدیران به این بخش اهمیت زیادی می دهد. شما باید بدانید که کارکنان یک مجموعه صرفا به مرخصی های سالانه یا تعطیلات آخر هفته نیاز ندارند. اصولا همه ما انسان ها در طول زندگی خود چندین بار با مشکلات روحی، روانی، عاطفی، جسمی و خانوادگی مواجه می شویم که ممکن است آرامش ما را برای مدت طولانی از بین ببرند و تا ماه ها نیاز به استراحت داشته باشیم. درست است که مرخص کردن یک کارمند برای یک دوره طولانی کار امکان پذیری نیست اما قطعا می توان شرایط او را برای یک دوره طولانی تا زمانی که بهبودی کامل را به دست آورد درک کرد. از طرف دیگر آزادی بیش از حد هم می تواند نتایج ناگواری به وجود آورد. بنابراین باید یک عملکرد متعادل را در این میان در نظر گرفت. مهمترین مسئله اینست که اعضای تیم بدانند که آنچه اهمیت دارد، نه صرفاً «حضور» آنها، بلکه کارایی و نتیجه کارکردشان می باشد. و اینکه مدیر تیم و همچنین سایر اعضاء، رفتاری انسانی و همدلانه با آنها دارند. به این ترتیب آن عضو از تیم کاری، تمام تلاشش را میکند که در مقام پاسخگویی به این حسن نیّت، نتیجه کاری خوبی از خود برجای بگذارد. و متوجه این امر هم میشود که اگر با شرایط روحی او مُدارا شده است، به معنی آنکه از این مسئله سوء استفاده کند، نیست.
واقع گرایی به جای خوش بینی و بدبینی بیش از حد
اغلب مدیران سعی می کنند با خوش بینی های بیش از حد، انرژی تو خالی زیادی را به اعضای تیم تزریق کنند. برخی دیگر از مدیران هم با بدبینی و تخلیه انرژی نهفته در وجود کارکنان مانع پیشرفت تیم و پروژه می شوند. در این میان مدیرانی موفق خواهند بود که واقع گرا باشند. واقع گرایی رمز موفقیت و پیروزی هر فردی در این جهان است. در بخش مشاوره مدیران این گزینه بسیار نادیده گرفته می شود اما شما می توانید با توجه و تاکید بسیار زیاد روی همین گزینه یک انرژی متعادل را در میان اعضای تیم ایجاد کرده و هوشمندانه به سمت موفقیت بروید.
آگاه بودنِ ما از جنبه های مختلف، به ما کمک میکند که افراد واقع بین تری باشیم. تعدد دیدگاه ها، تضارب آراء ، و گفتگو بین اعضای تیم به ما کمک میکند که زوایای دید متعددی را تجربه کنیم و از این راه، به آگاهی خود بیافزاییم. به عبارتی هرگاه در دام خوشبینی های مفرط می افتیم، نگاه مشاور مدیریت، تعادل را به دیدگاه ما باز میگرداند. و هرگاه در دام بدبینی های مفرط گرفتار میشویم، باز این آگاهی است که ما را از یاس و گرفتاری در آن پرتگاه به تعادل میرساند. مشاور آگاه میتواند در این زمینه بسیار یاری رساننده و آگاهی بخش باشد.