تفکر طراحی یک فرایند پنج مرحله ای است که ما را از یک ایده ی درخشان و کاربردی به یک راه حل برای مشکلی که گروهی از مشتریان دارند ، می رساند.
این فرایند در طراحی های بالادستی و مدارس کسب و کار سراسر جهان، تدریس می شود. باعث میشود که کسب و کارها به مشتریان راضی دست پیدا کرده و کارآفرینان نیز با روشهای خلاقانه، به راه حل های جدید دست پیدا کنند.
مرحله 1 : همدلی با مشتری
هدف از این مرحله، ترتیب دادنِ گفتگو با گروه هایی از مشتریان بالقوه است تا نیاز واقعی آنان را بدانیم
مرحله 2 : حالا مشکل را بطور دقیق تعریف کنید
به مصاحبه هایی که داشته اید، نگاه کنید. نیازهای مشترکی را که به شکلهای گوناگون در آنها مطرح شده اند را پیدا خواهید کرد.
مرحله 3 : ایده پردازی
حالا روی جمله ای که بعنوان مشکل اصلی شناسایی کرده اید، تمرکز کنید ؛ و سعی کنید ایده های خلاقانه ای برای حل آن پیدا کنید. هدف در این مرحله این نیست که به یک ایده ی خیلی عالی و بی نقص برسیم. بلکه میخواهیم هرچقدر ممکن باشد، ایده های بیشتری بدهیم. از ایده ی «تجربه ی واقعیت مجازی» گرفته تا … اسکیت بُرد سواری با دوستان، یا حتی «ایده ی یک چرخ دستی ِ اصلاح شده»! [هر چیزی که بتواند ایده ای برای حل مشکل ِ اصلی ِ مخاطبمان باشد]
مرحله 4 : ایجاد نمونه ی اولیه (پروتوتایپ)
بازخوردهایی که از گروه مخاطبین بالقوه خود دریافت کرده اید را مطالعه کنید. از خودتان بپرسید این ایده، چقدر با زندگی معمول آنها منطبق است؟ ممکنست راه حل مورد نظر شما، ترکیبی از ایده ای جدید و یک راه حل موجود در بازار باشد. طراحی نهایی که به آن رسیده اید را روی کاغذ بیاورید و برای ساختن نمونه ی واقعی از آن، دست به کار شوید.
مرحله 5 : آزمایش
نمونه ی اولیه ای که ساخته اید را بصورت واقعی به آزمایش بگذارید. بی جهت از ایده تان دفاع نکنید. حتی آنرا به کسانیکه از ایده شما استقبال نمیکنند هم ارائه دهید. هدف از این مرحله اینست که بدانیم در نهایت چه چیزی به درد می خورد و چه چیزی کارایی ندارد؟ پس هر بازخوردی که داده شود (اعم از مثبت یا منفی) به ما کمک میکند که راه حلمان را بهتر و دقیق تر کنیم.
برای درک بیشتر و توضیح کامل تر موارد فوق می توانید ویدئو زیر را مشاهده کنید که به صورت انحصاری توسط مجموعه نیکاوند تهیه ، تنظیم و ترجمه شده است :