یکی از اصطلاحات جدید و مدرنی که در این دوره با آن برخورد می کنیم بیزینس کوچینگ است. اگر شما نیز به دنبال کسب موفقیت و انتخاب یک مسیر ایده آل برای آینده ای درخشان هستید و در این زمینه مقالات زیادی را هم مطالعه کرده اید احتمالا بارها و بارها با این اصطلاح سوال برانگیز مواجه شده اید. بله! درست است؛ شما برای کسب موفقیت و پرهیز از شکست های اجباری و ناخواسته نیاز دارید تا به یک فرایند نتیجه بخش در قالب بیزینس کوچینگ وارد شوید. این موضوع را در ادامه به صورت تفصیلی و کامل تر با زبانی ساده و کاملا شیوا توضیح میدهیم.
کوچینگ به چه معناست؟
کوچینگ فرآیندی است که عملکرد و کارآیی یک فرد را در حوزه ای که فعالیت می کند بهبود می بخشد و بیشتر بر روی حال تمرکز دارد با این حال از تجربیات گذشته استفاده می کند و چشم انداز ایده آلی هم برای آینده ارائه می دهد. کوچینگ در تمامی زمینه ها و رشته های علمی و غیرعلمی وارد می شود. با این تفاوت که امروزه عمده فعالیت آن بر روی تجارت و اقتصاد است.
اگر بخواهیم آن را به خوبی شرح دهیم می توانیم در خصوص حرف ها، پیشنهادها، انتقادها، ترس ها و تنش هایی که حین کار یا در زمان شروع یک کار جدید از جانب اطرافیان بر ما وارد می شود سخن بگوییم. افرادی که هیچ تجربه ای در زمینه مورد نظر ندارند یا در آن شکست خورده اند، با تمام توپ و تشری که دارند می آیند و ذهنیت ما را در خصوص آن کار و فعالیتی که در نظر گرفته ایم خراب می کنند. همان افراد شکست خورده ای که خودشان هرگز به موفقیت نرسیده اند و اکنون می خواهند ما را هم از رسیدن به موفقیت بازدارند.
گوش دادن به حرف ها و صحبت های عامیانه نمی تواند مسیر موفقیت را به شما نشان دهد. شما تنها در صورتی موفق خواهید شد که با افراد موفق در یک زمینه خاص وارد مذاکره شوید و بخواهید از تمام تجربیات آن ها به صورت فنی استفاده کنید. این افراد در قالب کوچ فعالیت می کنند و یک سر و گردن بالاتر از مشاورهایی هستند که ممکن است برای کسب و کارتان به آن ها مراجعه کنید.
در واقع کوچینگ یک عملکرد کاربردی تر دارد و افرادی را وارد این حرفه می کند که خودشان مسیر مورد نظر برای یک کسب و کار خاص یا مانند آن را طی کرده اند و با تمام فراز و نشیب های آن آشنایی دارند. قطعاً تا همینجا به اهمیت بیزینس کوچینگ در دنیای پر رقابت امروز پی برده اید. در ادامه این مبحث را به صورت گسترده تر بررسی می کنیم.
کوچ و بیزینس کوچینگ
در این مرحله به تعریف بیزینس کوچینگ می پردازیم که قطعا باعث می شود دیدگاه شما نسبت به حضور یک فرد باتجربه و متبحر در کنار خودتان تقویت شود. بیزینس کوچینگ یک رابطه خلاقانه میان کوچ و اعضای یک تیم خاص در حوزه کسب و کار است و تمرکز آن روی هماهنگ شدن اهداف و ارزش های فردی و سازمانی قرار گرفته است و از همین طریق منجر به ارتقا و بهبود عملکرد افراد می شود. فردی که این وظیفه را بر عهده می گیرد کوچ نامیده می شود.
فرایند بیزینس کوچینگ به چه صورت است؟
کوچینگ یک رویکرد مکالمه محور است و نمی توان انتظار داشت یک کوچ، آستین ها را بالا زده و به همراه تیم مورد نظر وارد کار شود. در این مبحث کوچ به مُراجع کمک می کند تا اهداف خود را به روشنی لیست کند و از این طریق انگیزه او را برای افزایش تلاش، پرهیز از خطا، مسئولیت پذیری و … افزایش می دهد.
فرایند بیزینس کوچینگ به این صورت شروع میشود که کوچ از مالک یا تیم کسب و کار می خواهد تا این اهداف را به صورت صریح و مشخص، قابل سنجش، دست یافتنی و دارای چارچوب زمانی مشخص تعیین کنند. در واقع نیروی تفکر، اراده و انرژی موجود در یک تیم رمز موفقیت آن هاست و یک کوچ نیز دقیقا به دنبال تزریق این موارد به صورتی کاملا واقع گرایانه به اعضای تیم مورد نظر است.
مزایای بیزینس کوچینگ تیمی
قطعا حضور یک فرد متبحر که به خوبی می تواند مهارت ها و تجربیات خود را به شما و اعضای تیم انتقال دهد با مزایای بسیار زیادی برای سازمان و شرکت همراه خواهد بود که از جمله آن ها می توان به افزایش درآمد، افزایش قدرت مدیریت، پیشرفت کردن در شرایط سخت، مدیریت بهتر زمان و اختصاص دادن زمان مناسب به رشد شخصی، خانوادگی و اجتماعی، افزایش سطح تجاری، استفاده از فناوری، شکوفایی استعداد و ایده پردازی و ایجاد تمرکز بر مسائل مهم اشاره کرد.
در صورت استفاده از بیزینس کوچینگ، بهتر می توانید نقشه کسب و کارتان را طراحی کنید، به نحوی که این نقشه صرفا به شما تعلق داشته باشد و توسط دیگر شرکت ها دنبال نگردد. شما می توانید بهترین تیم را برای خودتان انتخاب کنید و به صورت هوشمندانه مشغول به کار شوید. با بیزینس کوچینگ محیط کاری کسب و کار شما برای تمام اعضای تیم ایده آل و مناسب خواهد بود و بهتر می توانید آنها را رهبری کنید و از مدیریت کاربردی خود رضایت داشته باشید. همچنین می توانید اهداف و افق پیش روی خودتان را در کسب و کار و تجارت بشناسید و با تمرکز بر آنها، تیم را به سمت آنها حرکت دهید.
وظایف کوچ در بیزینس کوچینگ
وظایف کوچ در فعالیت خود به صورت مرحله ای تعیین می شود. این مراحل عبارتند از:
- اولین مرحله مشخص کردن هدف برای شروع بیزینس کوچینگ است.
- در مرحله بعد باید نقاط منفی و مثبت را مشخص کرد. از طریق مکالمه و بررسی اسناد می توان نقاط قوت و ضعف یک کسب و کار را به دست آورد. تا این مرحله کوچ نمی تواند هیچ ایده ای برای رهایی از شکست یا ارتقا و موفقیت ارائه دهد.
- بعد از مرحله دوم نوبت به تعیین برنامه ها می رسد.
- در گام آخر باید آنالیزها و تحلیل های حرفه ای برای سنجش شرایط و مدت زمان مورد نیاز جهت رسیدن به هدف نیز بررسی گردد.
- یادآور میشویم که در تمام این مراحل، اهداف باید قابل اندازه گیری باشند، دست یافتنی باشند، و مدت زمان مشخصی برای رسیدن به هر هدف باید تعیین گردد.
چه کسانی به بیزینس کوچینگ نیاز دارند؟
شاید شما نیز تصور می کنید که تنها در صورت برخورد با مشکلات کسب و کار یا رسیدن به لبه پرتگاه ورشکستگی یا شکست باید به بیزینس کوچینگ روی بیاورید حال آنکه این طور نیست و همه افراد ذیل به بیزینس کوچینگ نیاز دارند:
- کسانی که صاحب کسب و کار کوچک هستند.
- افرادی که در ابتدای مسیر بیزینس خود قرار دارند.
- افرادی که در برنامه ها و اهداف خود با مشکل مواجه شده اند.
- مدیرانی که توان بررسی و تحلیل جایگاه خودشان در میان رقبا را ندارند.
- افرادی که می خواهند در کمترین زمان به هدف خود برسند اما مسیر پیش روی خود را بطور دقیق نمی شناسند.
- افرادی که هیچ چیزی در مورد راهکارهای سیستماتیک بیزینس کوچینگ نمی دانند.
- افرادی که می خواهند یک کسب و کار جدید راه اندازی کنند. یعنی کسب و کار دارند و میخواهند وارد یک بازار جدید شوند، یا یک محصول جدید را به بازار فعلی ارائه دهند.
- مدیرانی که می خواهند کسب و کار قدیمی خود را ارتقا دهند.
- افرادی که می خواهند برای کسب و کارشان نیروی جدید استخدام کنند یا باید نیروی کار زیادی را جذب نمایند.