اینترنت اشیاء یا همان به اصطلاح IOT که مخفف Internet Of Things می باشد مقوله نسبتاً تازه ای در بازار جهانیست که به ما کمک میکند تا کارهای روزمره مان را طوری پیش ببریم که شاید قبلاً حتی فکرش را هم نمیکردیم!
کمتر از ده سال پیش حتی قابل تصور نبود که یک اجاق مایکروویو بتواند یک اکانت فیسبوک را هَک کند! 🙂 یا شبکه ای از یخچالهای خانگی به منزله ی یک “بات–نت” استفاده شده و بتوانند کل یک شبکه IT را بخوابانند!
بی تردید سیستمهای IOT به زندگی ما نفوذ کرده و راهکار استفاده ما از ابزارها را تغییر داده اند. به همین دلیل حفظ امنیت این ابزارها بسیار حائز اهمیت است.
9 چالش مهم در حفظ امنیت سیستم های IOT به شرح زیر می باشد :
- شبکه سیستمهای اینترنت اشیاء، بسیار گسترده اند. در نتیجه راه های نفوذ و حمله به آنها نیز بسیار است.
- نبود شیوه های رمزنگاری در انتقال اطلاعات بین آنها.
- ناهمگون بودن ِ ابزارها و در نتیجه ناهمگونی و تلوّن راه های نفوذ به شبکه ی آنها. ضعف [حتی] یکی از این اشیاء میتواند منجر به نفوذ و هَک شبکه ی آنها شود.
- ملاحظات و محدودیت های این ابزارها
- اشیاء IOT ذاتاً و از نظر فیزیکی، نا ایمن هستند.
- به دلیل قابلیت دسترسی به این ابزار از راه دور، کنترل قوی روی سطوح دسترسی به آنها مستلزم ایجاد محدود زیاد بر دسترسی بدافزارها و کاربرانی که قصد تخریب دارند، میباشد.
- امنیت نرم افزارها و میان افزارها
- اصلاح وضعیت تامین کنندگان
- تقابل و تعارضات میان ابزارهای یک شبکه IOT
در نتیجه تمام موارد فوق، ارائه راهکاری هم جانبه برای ایمن سازی شبکه های IOT، نیازمند یک نگرش جامع است که انسانگرا، دارای تخصص در زمینه های مختلف، و نیز دانش ِ شبکه باشد. تا بتواند تمام نگرشهای لازم را کنار هم بگذارد و راهکاری برای ایمن سازی سیستمهای IOT فراهم آورد.
برای درک بیشتر و توضیح کامل تر موارد فوق می توانید ویدئو زیر را مشاهده کنید که به صورت انحصاری توسط مجموعه نیکاوند تهیه ، تنظیم و ترجمه شده است :